Ajuda kit digital pimes i autònoms-Buscallà assessoria al Berguedà
Inici » Notícies » Ajuda kit digital pimes i autonoms

Temps estimat de lectura 5 min.

Ajuda Kit digital pimes i autònoms

Ajuda Kit Digital pimes i autònoms, tercera convocatòria del programa.

S’ha publicat l’anunci al BOE de la sortida de la tercera convocatòria d’ajudes del Kit Digital, que en aquest cas va destinada pimes i autònoms que tinguin menys de tres treballadors a partir del 20 d´octubre. El màxim de les ajudes que arribaran a aquests autònoms serà de 2.000 euros.

No podran accedir a aquestes ajudes les persones en situació d’autoocupació que tinguin la consideració d’autònoms societaris o autònoms col·laboradors.

A més han de complir amb la resta de requisits per a poder sol·licitar el Kit Digital, com no tenir la consideració d’empresa en crisi, o estar al corrent de les obligacions tributàries i enfront de la Seguretat Social.

Què és el Kit Digital?

El Kit Digital és un programa d´ajudes econòmiques, finançat per la Unió Europea a través dels fons Next Generation, amb l’objectiu d’aconseguir la digitalització d’autònoms i pimes.

Qui pot beneficiar-se’n?

El Kit Digital va dirigit a Pimes i autònoms d´entre 0 i 49 treballadors que compleixin amb els requisits establerts pel Govern.

Aquestes empreses podran rebre un bo de fins a un màxim de 12.000€ en ajudes, en funció del segment al qual es trobin, que hauran d’utilitzar en la digitalització dels seus negocis triant les solucions digitalitzadores del Kit Digital que millor s’adaptin a les necessitats dels seus negocis.

Segment I: de 10 a 49 empleats → 12.000 €

Data inici: 15/03/2022 – 11:00h / Data fi: 15/03/2023 – 11:00h

Segment II: de 3 a 9 empleats → 6.000 €

Data inici: 02/09/2022 – 11:00h / Data fi: 02/09/2023 – 11:00h

Segment III: de 0 a 2 empleats i autònoms → 2.000 €

Data inici: 20/10/2022 – 11:00h

Com sol·licitar l’ajuda de Kit Digital

1. Registrar-se a l’àrea privada d’acelerapyme.es i completar el test d’auto diagnòstic digital; no es tarda més de 10 minuts.

2. Consultar la informació disponible de les solucions de digitalització del programa Kit Digital, on es podrà triar una o diverses de les que s’indiquen al catàleg que es pot consultar a acelerapyme.es.

3. Sol·licitar l’ajuda a la seu electrònica de Red.es.

Una vegada es comprova que l’empresa compleix els requisits per accedir a l’ajuda kit digital pimes i autònoms, es concedeix el bo digital. El beneficiari podrà consultar a acelerapyme.es el catàleg de solucions bàsiques de digitalització que ofereix el programa Kit Digital i el catàleg d’agents digitalitzadors. Haurà de seleccionar un o diversos agents digitalitzadors amb els quals desenvolupar les solucions de digitalització que millor s’adaptin a les necessitats del seu negoci i subscriure els “acords de prestació de solucions de digitalització”.

Les ajudes són de concurrència no competitiva i s’atorgaran de manera directa i per ordre d’arribada, una vegada realitzades les comprovacions del compliment dels requisits exigits en la convocatòria.

Quines solucions digitals estan a disposició?

El termini per a la presentació de sol·licituds per als autònoms amb menys de 3 treballadors, és des del 20 d´octubre a partir de les 11 del matí i romandrà obert durant un any o fins que s’esgoti la partida destinada a aquest segment, de 500 milions d’euros.

Una vegada concedida l’ajuda, el prestador de serveis i l’autònom disposen d’un termini màxim de 6 mesos per a posar-la en marxa. Si no s’utilitza l’ajuda en aquest termini es perdrà aquest dret.

L’import màxim concedit per beneficiari serà de 2.000 euros, una quantia bastant escassa per a posar en marxa determinades millores a l’empresa i que podran utilitzar en les següents categories:

Lloc web i Presència bàsica a Internet, fins a 2.000 euros amb 12 mesos de prestació de servei.

Comerç electrònic, fins a 2.000 euros amb 12 mesos de prestació de servei.

Gestió de xarxes socials, fins a 2.000 euros amb 12 mesos de prestació de servei.

Gestió de Clients, fins a 2.000 euros amb 12 mesos de prestació de servei i només inclou un usuari.

Business Intelligence i Analítica, fins a 1.500 euros amb 12 mesos de prestació de servei i només inclou un usuari.

Gestió de Processos, fins a 2.000 euros amb 12 mesos de prestació de servei i només inclou un usuari.

Factura electrònica, fins a 1.000 euros amb 12 mesos de servei i un usuari.

Serveis i eines d’Oficina Virtual, amb 12 mesos de prestació de serveis i fins a 250 euros per usuari, amb un màxim de dos.

Comunicacions Segures, amb 12 mesos de prestació de serveis i fins a 125 euros per usuari, amb un màxim de dos.

Ciberseguretat, amb 12 mesos de prestació de serveis i fins a 125 euros per dispositiu, amb un màxim de dos.

Presència avançada a Internet, fins a 2.000 euros amb 12 mesos de prestació de servei.

Marketplace, fins a 2.000 euros amb 12 mesos de prestació de servei.

Subscriu-te a la nostra newsletter per rebre les notícies!