L'actitud innovadora per al futur - Buscallà al Berguedà
Inici » Notícies » L’actitud innovadora per al futur

L’actitud innovadora per al futur

L’actitud innovadora és molt important a l’hora d’afrontar els reptes de futur en l’empresa, però també és aplicable, en bona part, al terreny privat per a encarar els reptes de futur personals i familiars. L’essència del que defineix una actitud innovadora es basa en els següents punts:

1) Centrats en el futur. La innovació exigeix tenir la vista posada en el futur amb el propòsit d’oferir noves solucions, noves maneres de fer a la societat. La vocació de canvi, l’ambició per transformar la realitat és essencial.

2) Mirada oberta. Una característica de l’actitud innovadora és la capacitat d’analitzar la realitat des de diferents punts de vista, escoltant persones que pensin de manera diferent. Qüestionar la realitat i també el que fem o volem fer és necessari per a poder generar un canvi.

3) Observar la societat. Per a poder innovar amb èxit i abordar els reptes del futur és imprescindible observar la societat, les tendències, tractant d’entendre les necessitats. Aquests coneixements són determinants per a poder proposar productes i serveis que s’alineïn amb les noves preferències.

4) Apostar per la senzillesa. La innovació eficaç és, gairebé per definició, la que aconsegueix simplificar les coses més complicades. No triomfen les idees complicades que afegeixen dificultats al que ja existeix.

5) Passar a l’acció. L’actitud innovadora serveix de poc (o de res) si només genera idees però sense passar a l’acció. Després de la reflexió és necessari portar-ho a la pràctica. No hem de tenir por a l’error, sinó aprendre de les fallades i perfeccionar les nostres idees per a continuar avançant.

Font: MediarioNews

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les novetats!