Si tens mentalitat de futur...
Inici » Notícies » Si tens mentalitat de futur…

Si tens mentalitat de futur…

Si tens mentalitat de futur…, redueixes l’estrès i afavoreixes l’èxit.

La prospecció equilibra la nostra ment davant la incertesa.

Una investigació psicològica publicada recentment per BeckUp Labs va revelar que pensar en el futur i visualitzar el que és possible, ajuda a mantenir-se ferm i resistent contra la incertesa. Això és important perquè els nostres pensaments poden jugar-nos males passades moltes vegades.

Passem el dia imaginant diferents escenaris i possibles resultats. Sempre hi ha qui veu el got mig ple i qui el veu mig buit.

Tenir mentalitat de futur, ens fa menys estressats i més reeixits.

Hi ha persones extraordinàriament optimistes i altres que expressen nivells elevats de cinisme davant la mateixa situació. L’objectiu, sempre, és tenir un pensament equilibrat que permeti planificar un camí i aquesta és la “prospecció”. Es tracta de la capacitat innata de pensar sobre el futur i visualitzar el que és possible.

Gràcies a la prospecció, s’equilibra l’optimisme amb el pragmatisme reflexiu i les persones que aconsegueixen aquest punt de vista, resulten més reeixides, més optimistes i menys estressades.

L’estudi de Betterup Labs va arribar a la conclusió que els que pensen amb visió del futur, són menys ansiosos i deprimits. Els que tenen un alt lideratge amb una visió de futur, mostren un 34% menys d’ansietat i un 35% menys de depressió que els seus iguals i són més optimistes sobre el futur. També van resultar ser més productius i tenir més satisfacció amb la vida.

Un lideratge amb mentalitat de futur

I què significa, valgui la redundància, la mentalitat de futur per al futur del lideratge?

La resposta dels especialistes en psicologia de les organitzacions, és que dominar el lideratge amb visió de futur, permet ser capaç de visualitzar molts estats futurs diferents i també diversos camins possibles. No s’ha de pensar en el futur com un únic objectiu en una línia de temps lineal, sinó visualitzar una varietat de futurs.

Plantejar-se què pot passar i com actuaríem o quina resposta donaríem, és vital per prendre decisions més raonables i flexibles. Es tracta de tenir en compte les conseqüències futures, tant bones com dolentes.

Una de les conclusions sobre el lideratge amb visió de futur és que planificar més i avaluar més contingències, afavoreix la creació d’equips més sòlids. Els equips amb un líder amb visió del futur, tenen un rendiment un 18% superior, un 18% més alt en innovació i un 25% més alt en agilitat.

Font: MediarioNews